Tiramisu na několik způsobů
Malé české tiramisování
Vaničkové tiramisu
Připravíme si vaničku tučného tvarohu, jednu zakysanou smetanu, dvě
lžíce cukru, balíček vanilkového cukru, hrníček studené kávy, smíchané
se dvěma lžičkami rumu a piškoty.
Tvaroh, smetanu a cukr
vymícháme do hladkého krému. Do dortové formy, vyložené alobalem dáme
na dno piškoty, pokropíme kávou s rumem, zalijeme krémem, dáme další
vrstvu piškotů (opět navlhčíme kávou), nahoru dáme poslední vrstvu
krému, který hustě posypeme kakaem. Moučník necháme tuhnout a rozležet
v ledničce alespoň 12 hodin.
Dietní tiramisu
V míse dobře promícháme tvaroh se sladidlem, instantní krém připravíme podle návodu a lehce vmícháme do tvarohového základu. Piškoty namáčíme do kávy s rumem (jen je tekutinou "protáhneme"), a dáme na dno dortové formy, střídáme vrstvy piškotů s krémem, nahoře je krém, který posypeme kakaem. Necháme v lednici ztuhnout a rozležet nejlépe do druhého dne.
Pomazánkové tiramisu
Připravíme si jedno pomazánkové máslo (bez příchuti), mléko, pískový
cukr, balíček vanilkového cukru, rum, strouhanou čokoládu, kakao,
piškoty.
Pomazánkové máslo vyšleháme s mlékem, pískovým a
vanilkovým cukrem na lehký krém, přidáme podle chuti rum. Piškoty
namáčíme do studené kávy (jen lehce, aby se nerozmáčely), a dáme do
formy. Na piškoty dáme krém, každou vrstvu krému sypeme kakaem,
poslední, vrchní vrstvu, pak hustě posypeme strouhanou čokoládou.
Necháme dobře uležet a ztuhnout v ledničce.
Banánové tiramisu
Vyšleháme žloutek s cukrem do pěny, přidáme tvaroh a ušlehanou smetanu. Všechno důkladně promícháme a přidáme nastrouhanou čokoládu. Piškoty postupně namáčíme v kávě, do které jsme přidali rum. Dno malé dortové formy vyložíme piškoty, natřeme vrstvou krému, do něj lehce vmáčkneme podélně rozříznuté banány. Opět dáme tvarohovou směs, piškoty, poslední vrstvu krému a posypeme kakaem. Samozřejmě necháme v ledničce odpočívat alespoň půl dne.
ŠIKULKA
(Marie, 21. 1. 2011 18:57)