Ingredience: Na těsto: 250 g mletého cukru, 5 vajec, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, prášek do pečiva Na pudink: 0,5 l mléka, pudinkový prášek Poleva: 2 zakysané smetany, 4 lžíce mletého cukru skořice nebo kakao na posypání |
|
Postup přípravy:
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku
prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný
plech, do 1/3 těsta přidáme kakao a cikcak vlijeme na plech. Uvaříme
pudink bez cukru a také vlijeme cikcak na těsto na plechu a dáme péci.
Do dvou zakysaných smetan dáme 4 lžíce mletého cukru a touto směsí
potřeme ještě horký koláč a posypeme skořicí nebo kakaem. Vychladíme v
lednici. Příprava vypadá náročně, ale je výborný! |
|